Rulou cu fenicul și carne
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj, 500 g carne de porc, 1 piept de pui, o bucată fenicul, 100 g mazăre, un morcov, 25 g stafide, 50 g măsline feliate, 3 ouă, pesmet, sare, piper, ulei, suc de lămâie, muștar, smântână.
Mod de preparare: Carnea de porc și cea de pui se spală și se dă prin mașina de tocat împreună cu feniculul. Se adaugă mazărea fiartă, măslinele și stafidele. Se pun 2 ouă, morcovul fiert tăiat în cubulețe, sarea, piperul și se amestecă.
Foetajul se întinde cu un sucitor până când devine o foaie subțire, se taie dreptunghiuri și se așează compoziție. Se rulează, se trec prin ou bătut și apoi prin pesmet.
Se prăjesc în ulei încins, având grijă să nu se ardă pesmetul, căci devine amar. Se scot cu o spumieră și se pun pe un șervet absorbant ca să elimine uleiul în exces.
Separat, se amestecă într-un castron o lingură de suc de lămâie, o lingură de muștar, o lingură de smântână, o lingură de ulei, sare și piper, se amestecă și se servește alături de rulourile calde.
La sosul de muștar se mai pot adăuga roșii tăiate în cubulețe sau semințe de susan prăjite.
|