Rulouri cu ton
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 250 g morcovi, 1/2 legatura patrunjel verde, 6 linguri sos iute (de chili), 200 g smantana, 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g), 8 bucati aluat de pizza (coapte), 1 lingura mirodenii (amestecate).
Mod de preparare: Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt si se amesteca cu smantana si sosul iute. Tonul se scurge si se rupe bucatele cu o furculita.
Se pun cele 8 bucati de aluat copt pe planseta si se ung, una cate una, cu amestecul de smantana. Se presara apoi mirodeniile, morcovii rasi si bucatelele de ton, lasandu-se marginile libere.
Se indoaie putin marginile laterale ale aluatului si se ruleaza, cat mai strans, de jos in sus.
Se servesc asa, pur si simplu, sau se infasoara in servetele.
|