Salată boeuf
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 250 g carne de vită, 500 g cartofi, 125 g patrunjel, 125 g țelina, 200 g morcovi, 125 g mazare fiarta (conserva), 50 g verdeata, 300 g sos maioneza, 100 g castraveti acri, 1 g piper, 20 g sare. Pentru decor: 300 g roșii, 2 oua fierte.
Mod de preparare: Carnea se curata si se spală, se pune la fiert în apă fierbinte. Legumele și zarzavaturile se curata si se spala. Cartofii se fierb în apă cu sare (in coajă), ouăle se curata de coaja si se taie felii. Castraveții se curăță de seminte si se taie cuburi, se scurg de zeama, verdeața se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. In timpul fierberii, supa se spumeaza, iar la jumatatea fierberii se adauga zarzavaturile intregi. Dupa fierbere si racire, carnea, zarzavaturile si cartofii (curatati de coaja) se taie cuburi. Legumele taiate cuburi si carnea se amesteca cu sosul maioneza la care se adauga piperul, sarea si verdeata. Se amesteca componentele bine, apoi se monteaza pe un platou sau in portii pe farfurii de servit, dindu-le o forma cu paleta. Se decoreaza cu roșii si felii de oua.
|