Salată ca la Nisa (I)
Rețetă tradițională din Franța
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 1 salată verde mare, 3 ouă fierte tăiate sferturi, 4 roșii, 1 ceapă mică tăiată inele, 1 conservă de ton în ulei scurs, 1 conservă fileuri de anșoa (scrumbie), 150 g fasole verde opărită, 10 măsline negre.
Pentru dressing: 2 linguri muștar, 1 lingură de oțet, 6 linguri ulei de măsline, 1/2 linguriță sare, 1 vîrf de cutit piper.
Mod de preparare: Se așează cîteva frunze de salată pe fundul unui vas. Se amestecă materiile prime, se așează în grupuri peste salată și se presară măslinele.
Pentru dressing, se amestecă muștarul și oțetul cu un tel, se toarnă uleiul și se adaugă sarea și piperul. Se toarnă peste salată sau se servește separat.
|