Salată caldă de linte cu orez
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ceasca de linte, 1 ceasca de orez, 4 cepe (mari) rosii taiate pestisori, 4 catei de usturoi zdrobiti, 1 ceasca ulei de masline, 45 g margarina, 2 lingurite scortisoara pisata, 2 lingurite boia dulce, 2 lingurite chimen macinat, 2 lingurite coriandru macinat, 3 cepe verzi taiate rondele, piper, sare.
Mod de preparare: Se fierb separat lintea si orezul, pana ce se inmoaie boabele, apoi se lasa sa se scurga. Se incinge uleiul impreuna cu margarina si se calesc ceapa si usturoiul, la foc mic, 30 de minute. Se incorporeaza scortisoara, boiaua, chimenul si coriandrul, se mai lasa cateva minute sa se dunstuiasca, dupa care se amesteca cu orezul si lintea. Se adauga rondelele de ceapa verde si se gusta de sare si de piper.
Salata astfel preparata se serveste calda.
|