Salată cu brânză labaneh
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g fasole verde, 250 g fasole neagră conservată, 100 g fasole albă conservată, 1 praz, o gulie, 250 g roșii cherry, doi castraveți, 200 g muguri de soia, 200 g brânză labaneh, doi ardei capia, un ardei gras, ulei, o lămâie, parmezan.
Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se curăță de codițe și se fierbe timp de 10 min. în apă fierbinte în care am adăugat o linguriță de sare. Se scoate din apă, se pune într-o strecurătoare și se lasă să se răcească.
Gulia se curăță de coajă, se spală și se taie în felii subțiri sau cubulețe. Ardeii capia și ardeiul gras se spală, se curăță de semințe și se taie felii. Castraveții se curăță de coajă și se taie rondele, iar roșiile cherry se taie în jumătăți.
Fasolea albă și fasolea neagră se scot din conservă, se scurg de apă și se pun într-un vas împreună cu restul de legume tocate.
Se adaugă mugurii de soia, parmezanul tăiat felii, sarea, piperul, uleiul de măsline și sucul de lămâie.
Se amestecă totul, se adaugă brânza labaneh și se servește imediat sau se introduce la rece pentru 30 min.
Se mai poate adăuga busuioc sau mărar tocat.
|