Salată cu brânză și nuci (I)
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 2 felii pîine albă sau integrală, 50 g unt, 3 felii costiță afumată (kaiser, bacon, etc.), 1 căpățînă salată verde, 100 g brînză Bucegi (Roquefort) sau brînză proaspătă de burduf (fărîmițate), 50 g nuci zdrobite sau tăiate felii subțiri, sos tartar.
Mod de preparare: Feliile de paine se taie in bucatele de circa 1 cm (coaja se inlatura) si se rumenesc in untul incins. Se scot si se lasa sa se scurga pe o hartie absorbanta.
Se pune costita afumata in tigaie, lasand-o sa se prajeasca pana devine crocanta. Se scoate si ea si se lasa sa se scurga.
Intr-un castron se pun frunzele de salata spalate si taiate fasii, painea prajita, costita afumata, branza faramitata si nucile. Se amesteca omogen cu sosul tartar.
|