Salată cu brânză și nuci (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g brânză feta, 1 salată verde, compot de cireșe, 100 g nucă, 1 fir de praz, busuioc, usturoi, 300 ml vin alb, oțet, 100 g unt, 1 ou, 1 lingură de muștar, 1 linguriță de muștar cu semințe, o ceapă roșie, sare, piper, pâine neagră.
Mod de preparare: Oul, muștarul simplu și muștarul cu semințe se pun într-un bol înalt. Se adaugă ceapa roșie, vinul alb, doi căței de usturoi, o linguriță de oțet, sare și piper.
Se mixează totul cu un blender, se adaugă untul topit și răcit, iar sosul obținut se pune într-un castron de pastic sau porțelan.
Se acoperă cu folie de plastic și se introduce la rece cel puțin 30 min.
Salata se spală, se scurge de apă și se rupe în fâșii mai mici. Se pune într-un castron împreună cu miezurile de nucă întregi sau tăiate în bucăți mai mici și prazul tăiat în rondele subțiri.
Se adaugă brînza feta tăiată în cuburi, busuiocul tocat, cireșele fără sâmburi, se presară cu piper și se amestecă.
Se servește stropită cu sos de muștar, alături de felii de pâine neagră.
Sosul se consumă în maximum 24 de ore, deoarece se oxidează și nu mai este comestibil.
|