Salată cu carne de vită și ciuperci
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g carne de vita fiarta bine, 2 buc. ceapa mijlocie, 10-12 buc. ciuperci, 1 buc. sfecla mijlocie fiarta, 1 lingurita mustar, 3 linguri otet diluat sau zeama de lamiie, 4-5 linguri ulei, 1 lingurita zahar, sare, piper, verdeata.
Mod de preparare: Se pregateste mai intii sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul; uleiul se toarna cite putin, ca sa capete aspect de maioneza. Se adauga zeama de lamiie, apoi ceapa taiata fin. Ciupercile se spala, se taie lamele si se pun imediat in sos ca sa nu se innegreasca. Sfecla se curata si se taie cubulete, carnea se taie fisii sau tot cuburi si se amesteca cu sosul si ciupercile.
Se asaza totul intr-o salatiera, se presara cu verdeata. Se tine la rece o ora inainte de a fi servita.
|