Salată cu ciuperci și piept de pui
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 andivă, 1/2 salată verde creață, 250 g ciuperci, 1 piept de pui dezosat, 1 lingură unt, sare, piper, 100 g bacon tăiat cubulețe.
Pentru sos: 6 linguri maioneză, 4 linguri iaurt, 4 linguri ketchup, 4 linguri vin dulce (sau suc de mere).
Mod de preparare: Se aleg frunzele de salată și andiva, se spală, se zvîntă într-un șervet și se rup bucăți potrivite. Ciupercile curățate se taie în două sau felii mai mari. Pieptul de pui se spală, se șterge, se taie cubulețe și se prăjește circa 10 minute în untul încins. Se adaugă ciupercile, se dunstuiesc puțin, se sărează și se piperează. Cubulețele de bacon se rumenesc într-o tigaie fără grasime.
Din maioneză, iaurt, ketchup și vin, se prepară sosul, care se gustă de sare și piper și se amestecă cu toate ingredientele amintite (salată, ciuperci, pui, bacon).
Salata se servește imediat.
|