Salată cu crab în straturi
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100 g cuscus, 225 g supa de pasare, 1 rosie, 1 castravete, 2 linguri ulei vegetal, 1 ceapa mica tocata marunt, 2 linguri vin alb sec, 450 g carne de crab sau surimi, o legatura patrunjel tocat, 2 linguri maioneza, 1/8 lingurita piper, un avocado taiat felii subtirim 225 g salata mixta, 2 linguri otet de vin alb.
Mod de preparare: Se fierbe supa de pasare, se adauga cuscusul, se acopera si se lasa 15 minute, dupa care se amesteca bine si se tempereaza. Se spala apoi rosia si castravetele si se taie cubulete, dupa care se adauga in cuscus. Ceapa se prajeste in uleiul incins, in care se adauga vinul. Carnea de crab, taiata marunt, se amesteca cu patrunjelul, ceapa, maioneza si piperul. Se asaza in forma cilindrica un strat de cuscus, apoi felii de avocado si compozitia din carnea de crab.
Se serveste cu salata verde, amestecata cu otetul de vin alb, ulei de masline si sare.
|