Salată cu fasole și năut
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: Năut, fasole albă boabe, fasole roșie boabe, o ceapă albă, ciuperci champignon, ghebe murate, 50 ml ulei de măsline, 100 g măsline fără sîmburi, un morcov, o limetă, busuioc uscat, oțet balsamic, sare, piper, salată verde, sos de maioneză.
Mod de preparare: Morcovul se curăță de coajă, se fierbe și se taie în cubulețe. Ceapa se curăță de foi, se spală și se taie peștișori.
O conservă de ciuperci champignons se taie în felii subțiri sau în cubulețe.
Într-un castron se pun ciupercile tocate și ceapa, ghebele dintr-o conservă scurse de lichid și tăiate în bucățele, conservele de fasole boabe roșie și albă.
Se adaugă boabele de năut dintr-o conservă scurse de apă, cubulețele de morcov și măslinele fără sîmburi, feliate.
Într-un castronel se pune uleiul de măsline, o lingură de oțet, sucul de limetă și o lingură de busuioc uscat. Se presară sare și piper și se toarnă peste legumele din vas.
Se amestecă totul, se acoperă cu folie de plastic și se introduce la rece pentru 30 de minute sau se poate servi imediat, cu salată verde ruptă în fîșii.
Se poate servi cu sos de maionează.
|