Salată cu fructe de mare, paste și spanac
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g amestec de salată, 200 g spanac verde, 300 g fructe de mare, 150 g paste ineluș, 200 g surimi, 250 ml vin alb, sos de soia, sucul de la o jumătate de lămâie, ulei de măsline, sare, piper, rozmarin, busuioc verde.
Mod de preparare: Fructele de mare se decongelează și se pun la fiert împreună cu vinul alb, apa, sarea, piperul și crenguța de rozmarin. Se scot, se pun într-o strecurătoare, apoi se țin la cald.
Amestecul de salată se spală și se pune într-un castron. Spanacul se curăță, se spală și se pune peste verdeața din castron.
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg și se pun în castron. Se adaugă o lingură de sos de soia, sucul de lămâie, două linguri de ulei de măsline, piperul și se amestecă.
Bastonașele de surimi se opăresc 5 min. în apă fierbinte, se scurg și se taie în bucățele. Se adaugă la salată, se presară busuiocul verde tocat mărunt și se amestecă bine, cu grijă ca să nu se sfărâme bucățile de surimi.
Se servește imediat sau se poate lăsa la rece pentru 15 min.
La salată se mai pot adăuga nuci caju.
|