Salată cu fructe de mare
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 100 g scoici (stridii, midii), 150 g cozi de creveți, 100 g caracatiță, 100 g calamar, 50 g surimi de crab sau cod, 4 linguri de orez, 2 linguri de muștar, 1 gălbenuș, 5 linguri ulei de preferat din masline, 1/2 ardei gras roșu, 200 g castravete proaspăt, 1 ceapă mică, 2 linguri sos de soia, 3-4 linguri muguri de bambus, 1 vîrf de cuțit de nucșoară, sare, piper.
Mod de preparare: Putem folosi un amestec de fructe de mare care se gaseste in comert, insa gustul nu va fi acelasi
Fructele de mare se fierb cu putina apa aproximativ un minut. Daca am procurat calamarul si caracatita in bucati mai mari, acestea se taie la dimensiunea dorita. Nu se adauga prea multa apa, ci doar atat cat sa se innabuse. Se rastoarna fierbintin vasul in care se va servi salata. Se adauga sosul de soia, se amesteca si se lasa la temperatura camerei aproximativ 20 de minute. Orezul se alege, se spala in mai m ulte ape si se fierbe in putin apa timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca. Amestecam galbenusul cu mustarul si adaugam uleiul. Taiem ceapa foarte fin si o adaugam peste fructele de mare. Adaugam apoi castravetele si ardeiul taiate cubulete. Amestecam usor, apoi adaugam sosul de ou cu mustar si ulei si continuam sa amestecam doar de cateva ori numai prin rasturnare. Se adauga nucsoara, sarea si piperul dupa gust. Se lasa la rece inca 30 de minute dupa care se poate servi. Nu se pastreaza pentru a doua zi.
|