Salată cu gogoșari pentru friptură
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 5 kg gogoșari, 450 ml ulei, 400 g muștar dulce, 1 lingură sare, 1 lingură zahar, 200-250 ml oțet, piper, foi de dafin.
Mod de preparare: Se spală gogoșarii, se desfac și se taie julien. Se pune uleiul într-o cratiță de 4-5 kg și se pun 3-4 mâini de gogoșari care se călesc și se scot în alt vas.
În vasul cu ulei, se pune muștarul și se amestecă să nu se taie, se adaugă sare, zahăr, oțet, condimente și se amestecă. Se lasă să dea un clocot și apoi se pun feliile de gogoșari, pe rând, și se amestecă încontinuu. După ce s-au pus toate feliile de gogoșari, se lasă să mai dea un clocot.
După ce s-a răcit, se toarnă compoziția în borcane bine uscate, având grijă să nu rămână bule de aer.
Se servește ca garnitură la friptură.
|