Salată cu pește și maioneză
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g fileuri de pește alb, 1 ceapă albă, 1 morcov, 1 borcan de ciuperci marinate, 2 castraveți murați, 2 ouă, 250 ml ulei, 1 lămîie, 1 frunză de dafin, 1/2 linguriță de boabe de muștar, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Fileurile de pește se fierb timp de zece minute în apă cu puțină sare, frunza de dafin și boabele de muștar. Se scot cu o spumieră și se așază pe un platou. Cînd s-au răcit puțin, se curăță de oase, fără să se rupă.
Morcovul se curăță de coajă, se fierbe și se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie în cubulețe.
Se amestecă bine cu ciupercile fierte separat, tăiate în bucăți mai mici și ceapa tăiată peștișori.
Separat, se face o maioneză dintr-un gălbenuș crud și unul fiert, ulei, sare, piper și suc de lămîie. Se amestecă bine cu castraveții murați dați pe răzătoarea cu ochiuri mici și storși bine.
Se adaugă verdeață tocată, se amestecă și sosul obținut se toarnă peste pește și amestecul de legume.
Se servește imediat sau se introduce la rece pentru 30 de minute.
|