Salată cu surimi
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g surimi, 200 g orez, o ceapă, 2 căței de usturoi, 100 g boabe de porumb din conservă, 200 g mazăre, un morcov, 50 g ghimbir murat, sare, piper, unt, mărar, o jumătate de lămâie, ulei de măsline.
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt. Usturoiul se taie felii subțiri, iar morcovul se taie în rondele.
Mazărea se fierbe în apă fierbinte cu sare. Se strecoară. Se topește untul într-o cratiță și, când a început să fiarbă, se pune ceapa, morcovul și usturoiul.
Se călesc până când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă orezul și se călește trei minute, amestecând încontinuu. Se toarnă apoi apă cât să-l depășească însă cu două degete, sare și piper.
Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, se adaugă boabele de porumb scurse de apă și mazărea. Se amestecă și se mai fierbe încă 15 minute.
Se oprește focul, se acoperă cratița cu un capac pentru cinci minute. Bastonașele de surimi se opăresc, se scurg și se taie în cuburi.
Se pun într-un castronel, împreună cu ghimbirul, două linguri de ulei de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul.
Se servesc calde sau reci, presărate cu verdeață tocată.
|