Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de cartofi cu codițe de ceapă verde
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfărîmicioși de mărime egală, 1 morcov, 1 țelină mică, 1 fir de praz, 1 lingură zahăr, 400 ml zeamă concentrată de carne de pasăre (Knorr+apă) fierbinte, sare, piper, 4 linguri oțet balsamic, 3 linguri ulei, 2 legături ceapă verde (codițele).

Mod de preparare: Se spală cartofii și se fierb circa 15-20 de minute. Se scurg, se lasă puțin să se răcească, se curăță de coajă și se lasă să se răcească complet.
Se curăță morcovul, țelina și prazul și se taie mărunt. Morcovul și țelina se fierb împreună cu zahărul circa 3 minute în zeamă concentrată fierbinte, după care se adaugă și prazul.
Cartofii tăiați felii se pun într-un castron, se sărează și se piperează. Se toarnă peste ei zeama fierbinte cu cubulețele de zarzavat și se lasă 30 de minute să se pătrundă. Se adaugă oțetul, uleiul și codițele de ceapă verde tăiate rondele, se mai gustă o dată de sare și piper și se servesc călduți.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.