Salată de cartofi cu fileuri de hering murat
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 600 g cartofi, 300 g ciuperci, 2 cepe, 100 g mazăre, 500 g fileuri de hering murat, sare, piper, cimbru, ulei de floarea-soarelui, 1 lămâie.
Mod de preparare: Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu puțină sare și o lingură de ulei. Se scurg de apă, se lasă să se răcească și se taie în bucăți mai mari.
Cepele se curăță de foi, se spală și se taie peștișori. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiță, se adaugă cepele și se prăjesc până când devin aurii. Mazărea se fierbe, se scurge de apă și se pune peste cartofi.
Fileurile de pește se curăță de oase, se taie în bucăți mai mici și se așază peste legumele din vas.
Ciupercile se curăță de pieliță, se spală și se taie în felii mai groase. Se călesc în ulei încins, se scurg de ulei și se pun lângă celelalte legume.
Se condimentează, se toarnă trei linguri de ulei, sucul de lămâie, cimbrul tocat și se amestecă.
Salata se poate amesteca și cu 250 ml maioneză, dar se ține la rece 30 min. înainte de servire.
|