Salată de cartofi cu midii
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g cartofi, 500 g midii, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras roșu, 2 cepe, 2 căței de usturoi, 250 ml vin alb demisec, 1 frunză de dafin, 1 crenguță de cimbru, 1 lămîie, ulei de măsline, sare, piper, roșii.
Mod de preparare: Într-o oală se pun vinul, un litru de apă, frunza de dafin, sarea, piperul și o crenguță de cimbru. Cînd a început să clocotească, se adaugă midiile decongelate scurse de apă și se fierb timp de 15 minute.
Cepele, ardeii și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiță, se adaugă legumele tăiate și se călesc timp de cinci minute.
Se pun midiile scurse de apă, sarea, piperul și o cană de apă. Se lasă să fiarbă pînă cînd scade lichidul și devine ca un sos.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se fierb în apă cu sare. Se taie în cubulețe și se așază pe un platou.
Se toarnă deasupra amestecul din cratiță, sucul de lămîie, se presară cimbru tocat și se servește imediat.
Pentru un sos și mai gustos, se pot adăuga roșii date pe răzătoare.
|