Salată de cartofi cu ouă și pătrunjel cu sos de muștar
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 8 cartofi fierți, 4 ouă fierte, 1 legătură de pătrunjel tăiat.
Sosul de muștar: 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 1 lingură vin alb, 1 lingură oțet de tarhon, 2 lingurițe muștar Dijon, 2 linguri ceapă verde tocată.
Mod de preparare: Fierbeți cartofii în coajă timp de o jumătate de oră. Lăsați-i apoi la răcit și decojiți-i, apoi tăiați-i în cubulețe mari. După ce se fierb bine, ouăle sunt tăiate în sferturi și presărate printre cubulețele de cartofi. Pătrunjelul se pune pe deasupra.
Pentru sos, se amestecă ingredientele pînă se obține o cremă, apoi se toarnă sosul peste salată. Este indicat să fie servit la temperatura camerei.
|