Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiți
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g cartofi noi marunti (nesfaramiciosi), o salata verde, 2 cepe rosii, 4 carnaciori (Bicaz, Debretini), 1 lingurita ulei, sare, piper macinat.
Pentru sos: 1/8 l zeama de carne (Knorr+apa), 4 linguri otet, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 linguri mustar dulce.
Mod de preparare: Se spala bine cartofii sub jetul de apa si se fierb cu coaja circa 15 minute. Salata curatata se taie fasii, iar ceapa rondele.
Carnaciorii se prajesc aproximativ 10 minute in uleiul incins. Se taie cartofii in doua sau in patru cu coaja cu tot, se sareaza si se pipereaza, se dau putin prin uleiul in care s-au prajit carnatii si se pun intr-un castron impreuna cu carnatii taiati felii mai groase, rondelele de ceapa si fasiile de salata.
Apoi se prepara sosul: se pune zeama de carne in tigaie si se da intr-un clocot. Se incorporeaza toate ingredientele, se amesteca bine, se gusta de sare si piper si se toarna in castron.
Se mai amesteca o data salata si se serveste calduta.
|