Salată de cicoare creață înălbită cu dovleac
Rețetă lacto-vegetariană
Ingrediente: O salată mică de cicoare creață, 3 felii graham, o lingură unt sau margarina, 6 linguri miez de dovleac, 2 linguri linte, o lingură semințe de dovleac curățate de coajă.
Sos: o lingură muștar dulce, 3 linguri oțet cu tarhon, 2 linguri untdelemn, 2 linguri ulei din sâmburi de dovleac, sare, piper măcinat.
Mod de preparare: Salata se curăță, se spală, se scutură bine și se taie în bucăți. Pâinea, tăiată cubulețe, se prăjește în grăsime până ce devine crocantă. Dovleacul, curățat de coajă, se taie solzișori (pe răzătoarea de castraveți) și, ca să fie mai moale, se fierbe, timp de două minute, în apă sărată, și apoi se clătește cu apă rece. Lintea fiartă se călește și se lasă să se scurgă într-o strecurătoare.
Semințele de dovleac, curățate, se toacă, dar nu prea mărunt.
Sosul: se amestecă muștarul cu oțetul, se adaugă cele două feluri de untdelemn, se sărează și piperează, după gust. Se toarnă acest sos peste salată, dovleac, cubulețele de pâine, linte și sâmburii de dovleac și se amestecă totul bine.
|