Salată de ciuperci champignon
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg ciuperci albe (champignon), 2-3 foi de dafin, sare, piper, untdelemn, suc de lămîie, 1 cățel de usturoi, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Se pun 1,5 l apă la fiert, cu foile de dafin și sarea. Între timp, se curăță ciupercile de piciorușe, se spală și, dacă sînt mari, se taie în două. Cînd fierbe apa, se bagă ciupercile și se lasă să clocotească, pînă ce se înmoaie. Se strecoară și se așează într-un castron.
Separat, se amestecă untdelemnul cu sucul de lămîie, sarea, piperul și usturoiul dat pe răzătoarea mică, pînă se obține o emulsie. Se toarnă peste ciuperci (se poate lungi cu puțina apă în care au fiert ciupercile) cît sînt încă fierbinți și se lasă o oră să se pătrundă bine.
Cînd se servesc, se presară pe ele pătrunjel tocat.
|