Salată de ciuperci cu sos de lămâie
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 10 ciuperci mari, 2 lămâi, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, 1 lingură oțet, 1 linguriță muștar, margarină, busuioc, sare, piper.
Mod de preparare: Ciupercile se curăță, se spală, se șterg și se pun pe grătar cu cupa în sus. În cupă, se pune un pic de ulei și o bucățică de margarină.
Se frig până devin aurii, apoi se așează pe farfurie. Se amestecă foarte bine sucul de la o lămâie și coaja rasă cu oțetul, usturoiul pisat, 2 linguri de ulei și muștarul.
La sfârșit, se adaugă lămâie tăiată bucățele. Acest sos se adaugă peste ciuperci. Se ornează cu busuioc tocat mărunt.
|