Salată de crenvuști (II)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g crenvusti grosi, sare, piper, maioneza, mustar, castraveti acri, boab de porumb, 100 g brinza sau cascaval, gogosari acri otet.
Mod de preparare: Se face un dip din maioneza, sare, piper, mustar, ulei si otet (o lngirita de otet). Se taie crenvustii in felie de circa 2 cm, se adauga apoi toate ingredientele de mai sus taiate dupa placere in cubulete sau felii fine, apoi se adauga Dipul si se lasa la rece pentru o jumatate de ora. Se poate servi cu feli de piine taiate si rumenite i cptor. Brinza (cascavalul) se da prin razatoarea cu dinti mari si se pune in momentul cind se serveste.
Dupa gust, vara ingredientele de iarna se pot schimba cu: rosii, castraveti proaspeti, ardei, morcovi cruzi taiati felii sau rasi prin razatoarea cu partea mare, ceapa verde.
|