Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de creveți și legume
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 350 g creveți decorticați congelați, 400 g broccoli, 300 g conopidă, 1/2 țelină, 2 morcovi, 200 g maioneză, mărar, coajă rasă de lămâie, coajă rasă de portocală, suc de lămâie, usturoi, sare, piper, ulei de măsline.

Mod de preparare: Creveții se spală, se scurg și se prăjesc câte 3 min. pe fiecare parte. Se scot cu o spumieră, se pun într-un castron și se acoperă cu un capac.

Țelina și morcovii se curăță de coajă, se spală și se fierb. Se taie în rondele cu un cuțit pentru cartofi și se pun într-un castron împreună cu broccoli și conopida fierte, tăiate în bucăți mici.

Într-un vas mai mic, se amestecă maioneza, o linguriță de suc de lămâie, o linguriță de coajă rasă de portocală și o linguriță de coajă rasă de lămâie.

Se adaugă doi căței de usturoi pisați, sare și piper după gust.

Se presară două linguri de mărar tocat, se amestecă și sosul obținut se introduce la rece pentru 10 min.

Se pun într-un vas creveții și legumele, se toarnă sosul deasupra și se amestecă, având grijă să nu se sfărâme creveții.

Sosul de maioneză se poate înlocui cu o vinegretă din ulei, suc de lămâie, sare și piper.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.