Salată de crudități cu sos de brânză de vacă
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g branza de vaca, 5 linguri smantana, 1 lingurita zeama de lamaie, 2 catei de usturoi, 1 ceapa mica, 1 castravete, 1 morcov, 1 ardei gras (mic), 1/2 legatura menta, 1 legatura marar (tocat), sare, piper.
Mod de preparare: Se amesteca bine branza de vaci, smantana si zeama de lamaie, se incorporeaza ceapa si usturoiul tocate marunt, se sareaza si se pipereaza. Se curata castravetele, morcovul si ardeiul gras. Castravetele si morcovul se dau pe razatoarea mare, iar ardeiul se taie cubulete. Se incorporeaza toate in sosul de branza cu smantana, se adauga menta si mararul verde tocat si se mai gusta o data de sare si piper. Salata astfel preparata se serveste cu biscuiti sarati sau cu paine prajita.
|