Salată de crudități cu sos de iaurt
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g castraveti, 150 g telina (tulpini), 200 g ciuperci, 300 g ridiche neagra, 1 legatura ridichi de luna (rosii), 200 g ardei gras (galben), 8 felii de paine, 30 g unt, 200 g smantana, 2 iaurturi (a 150 g), 2-3 linguri zeama de lamaie, sare, piper, 1 lingurita zahar, 1 legatura de verdeata.
Mod de preparare: Se curata si se spala legumele. Castravetii, telina si ciupercile se taie felii, ridichea neagra se da pe razatoare, ridichile rosii se taie in opt, iar ardeiul se taie cubulete. Painea, fara coaja, se taie si ea cubulete mici si se prajeste in untul incins, pana ce se rumeneste bine. Se pun toate legumele si painea pe un platou mare si se servesc cu sosul preparat din smantana si iaurt, amestecate cu verdeata tocata, sare, piper, zahar si zeama de lamaie.
|