Salată de cuș-cuș (II)
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cesti supa de legume, 3/4 linguri scortisoara, 1/2 lingura ghimbir, 1/2 lingura chimion macinat, 1/4 lingura sofran, 1 ceasca de couscous, 1 morcov mediu, taiat in felii de 1/2 cm, 1 ceapa rosie mica, taiata in cuburi de 1/2 cm, 1 ardei gras rosu mediu, taiat in cuburi de 1/2 cm, 1 castravete mic, taiat in cuburi de 1/2 cm, 1 mar mic, taiat in cuburi de 1/2 cm, 1/3 ceasca smochine sau curmale, taiate bucatele, 1-2 cesti naut, din conserva sau fiert, 1/4 ceasca zeama de lamaie, proaspata, 1/2 lingura ulei, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita piper negru, proaspat macinat.
Mod de preparare: Intr-o cratita de marime medie, pune impreuna supa, scortisoara, ghimbirul, chimionul si sofranul. Adauga si couscous-ul incet, amestecand continuu pana la punctul de fierbere, timp de 1 minut. Acopera apoi bine cratita si da la o parte de pe foc, lasand inca 15 minute. Dupa ce s-au scurs cele 15 minute, amesteca couscous-ul cu o furculita si transfera-l intr-un bol, lasand sa se raceasca. Apoi amesteca din nou, avand grija sa nu desfaci eventualii bulgari formati. Adauga morcovul, ardeiul, castravetele, ceapa, marul, smochinele, nautul si amesteca. Intr-un borcanel mic, cu capac, adauga uleiul, zeama de lamaie, piperul si sarea, pune capacul si agita bine, pana la amestecare. Toarna dressingul peste salata si amesteca bine. Acopera bolul si pune compozitia la frigider cateva ore. Salata se mai poate asezona cu mai multa zeama de lamaie, sare sau piper, dupa gust, inainte de servire.
Se serveste cu felii de rosii proaspete.
|