Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de dovlecei cu maioneză și usturoi
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 dovlecei mai mari (cca 30 cm lungime), 3 căței de usturoi, 1 linguriță vegeta, 1 linguriță sare, maioneză.

Mod de preparare: Dovleceii se curăță de coajă și se taie în două pe lung, se scoate partea cu sâmburi din mijloc cu o lingură, se taie bucăți și se pun la fiert pentru cca 15 min. într-o oală cu apă clocotită în care am pus și o linguriță cu vegeta. Se pun la scurs într-o sită.

După ce s-a scurs apa și s-au răcit un picuț, se pasează (prin sită), se adaugă cățeii de usturoi făcuți mujdei (cu 1 linguriță rasă de sare) și se amestecă bine.

După ce s-a răcit de tot se adaugă maioneza (după gust), se omogenizează amestecul și se dă la frigider pentru două-trei ore.

Merge foarte bine alături de chiftele (reci) și roșii.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.