Salată de dovlecei cu maioneză și usturoi
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 dovlecei mai mari (cca 30 cm lungime), 3 căței de usturoi, 1 linguriță vegeta, 1 linguriță sare, maioneză.
Mod de preparare: Dovleceii se curăță de coajă și se taie în două pe lung, se scoate partea cu sâmburi din mijloc cu o lingură, se taie bucăți și se pun la fiert pentru cca 15 min. într-o oală cu apă clocotită în care am pus și o linguriță cu vegeta. Se pun la scurs într-o sită.
După ce s-a scurs apa și s-au răcit un picuț, se pasează (prin sită), se adaugă cățeii de usturoi făcuți mujdei (cu 1 linguriță rasă de sare) și se amestecă bine.
După ce s-a răcit de tot se adaugă maioneza (după gust), se omogenizează amestecul și se dă la frigider pentru două-trei ore.
Merge foarte bine alături de chiftele (reci) și roșii.
|