Salată de dovlecei cu roșii
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 dovlecei, 2-3 linguri ulei, 2-3 linguri otet sau zeama de lamiie, 3-4 catei de usturoi, 2-3 rosii, marar, sare.
Mod de preparare: Se aleg dovlecei proaspeti, se spala, se taie cotorul, se rade coaja verde si se pun la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se scot si se pun intr-o strecuratoare ca sa se scurga. Se lasa sa se raceasca si se taie felii rotunde. Se aseaza in salatiera si se toarna deasupra un sos preparat din ulei, otet sau zeama de lamiie, usturoi pisat, marar tocat marunt si sare. Rosiile se taie felii rotunde si se aranjeaza in jurul salatierei ca o cununa. Pe fiecare felie se presara putin marar tocat.
|