Salată de fasole verde cu usturoi
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg fasole verde, 5-6 căței de usturoi, 1-2 linguri ulei, oțet, sare.
Mod de preparare: Fasolea curățată la capete și eventual de ațe (dacă are) se fierbe în apă fiartă cu sare. După circa 20 de minute, încearcă și dacă fasolea se rupe ușor, înseamnă că e fiartă. Se scurge apa în care a fiert și se lasă să se răcească. Când s-a răcit se toarnă deasupra 1-2 linguri de ulei (depinde de cantitatea de fasole), puțin oțet sau zeamă de lămâie și usturoiul pisat (5-6 căței de usturoi se pisează, se adaugă după aceea puțină apă, puțină sare și acest amestec se toarnă peste fasole). Se amestecă din nou toată fasolea.
|