Salată de fructe cu șerbet de busuioc
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pepene galben, 2 kiwi, o banana, 2 piersici, 250 g afine sau mure, o portocala, un pachetel de zahar vanilat, 50 ml rom, 2 fire de busuioc verde. Pentru serbet: 3 lamai, o legatura de busuioc, 150 g zahar.
Mod de preparare: Serbetul: puneti sa fiarba 500 ml de apa. Trageti vasul pe marginea plitei si bagati in ea coaja rasa de la doua lamai si frunzele legaturii de busuioc. Acoperiti vasul si lasati lichidul sa se infuzeze.
Puneti din nou apa sa dea in fiert, adaugand zaharul si sucul celor trei lamai. Lasati sa fiarba 5 minute, apoi puneti vasul deoparte sa se raceasca. Cand lichidul e rece, varsati-l intr-un vas de plastic si bagati-l doua ore la congelator.
Intre timp, opariti piersicile 30 de secunde intr-o ulcica de apa clocotita si cojiti-le. Cojiti banana si kiwi. Taiati pepenele galben in patru si scoateti-i semintele.
Taiati toate fructele in cubulete mici. Puneti-le intr-o salatiera si varsati peste ele sucul portocalei si romul. Pudrati cu zahar vanilat. Amestecati usor si puneti vasul o ora la frigider.
Cand serviti desertul, repartizati salata de fructe in sase cupe. Puneti in fiecare 2-3 linguri de afine sau de mure, faceti o gaura la mijloc si puneti 1-2 linguri de serbet.
Deasupra, presarati frunzulite de busuioc taiate marunt.
|