Salată de heringi cu cartofi și maioneză
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g fileuri de heringi marinati (sau alt peste), 800 g cartofi rezistenti la fiert, 2 legaturi de ridichi, 4 cepe mici, un mar acru, o legatura de marar verde, 200 g smantana, 1/2 l lapte, 50 g maioneza, o lingurita de suc de lamaie, 1/2 lingurita de chimen, un praf de zahar, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: Se tamponeaza heringii cu hartie absorbanta, apoi se pun in lapte vreme de doua ore.
Se spala bine cartofii, apoi se pun la fiert in coaja, in apa sarata cu chimen. Se fierb circa 20 de minute, cu capac.
Se curata ceapa si se taie in rotocoale. Se curata ridichiile si se taie feliute subtiri.
Se scurg cartofii de apa, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie felii. Se scot heringii din lapte, se clatesc, se zvanta. Se taie in felii de 2 cm.
Se amesteca maioneza cu smantana. Se adauga sucul de lamaie, se sareaza, se pipereaza abundent.
Se curata marul de coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu celelalte ingrediente, apoi se adauga sosul si se amesteca din nou. Mararul tocat se presara la urma, deasupra.
|