Salată de heringi cu mere
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 320 g heringi ușor afumați (fileuri), 250 ml lapte, 2 mere, 2 tulpini de țelină, 1 iaurt, 30 g brînză de vaci + smîntînă (tip Făgaraș), 1 linguriță hrean ras, zeama de la o lămîie, 50 ml whisky, sare, piper.
Mod de preparare: Așezați fileurile de heringi într-un vas adînc, turnați peste ele laptele, acoperiți-le cu o folie de plastic și țineți-le 12 ore la frigider.
A doua zi, puneți whisky-ul pe foc, ca să se evapore alcoolul, și lăsați-l să se răcească.
Amestecați - într-un castron - brînza de vaci cu iaurtul și cu hreanul, adăugați zeama de lămîie și parfumați-le cu whisky. Gustați de sare și piper, acoperiți-le cu folie de plastic și dați-le la frigider.
Scurgeți fileurile de pește, zvîntați-le și tăiați-le bucățele.
Spălați merele și scoateți-le partea lemnoasă și semințele (cu un cuțit sau cu o linguriță). Tăiați-le - cu coajă cu tot - mai întîi în 4 și pe urmă lamele.
Curățați tulpinile de țelină și tăiați-le mărunt.
Puneți pe un platou fileurile de heringi, fîșiile de măr și țelina mărunțită, turnați sosul peste ele și serviți-le imediat.
|