Salată de macaroane cu spanac
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g macaroane scurte, sare, 500 g rosii, 200 g spanac, 200 g branza telemea, 1/2 legatura busuioc verde, 100 g masline verzi, zeama de la o lamaie, piper, 100 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 5 linguri ulei de masline.
Mod de preparare: Se fierb pastele al dente in apa cu sare. Rosiile se spala si se taie in patru; spanacul se spala si se lasa sa se scurga; telemeaua se taie cubulete; busuiocul se alege si se toaca marunt, iar maslinele se pun intr-o strecuratoare sa se scurga. Se prepara o marinata, amestecand zeama de lamaie cu sare, piper, busuioc, zeama de zarzavat si ulei, si se toarna peste macaroanele scurse si puse intr-un castron. Se incorporeaza rosiile, spanacul, maslinele si branza, se lasa sa se patrunda circa 10 minute si se mai gusta o data de sare si piper.
|