Salată de măsline cu cimbru
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 salata verde, 4 rosii, 3 castraveti, 2 ardei, o legatura de ceapa, 300 g masline verzi, ulei de masline, sare, piper, o lamaie, cimbru, nucsoara, marar.
Mod de preparare: Salata se spala, se rupe fasii mai mici si se pune pe o farfurie. Rosiile se spala, se taie felii subtiri sau se taie sferturi. Ardeii se spala, se curata de seminte si se taie fasii sau cubulete. Castravetii se spala, se curata de coaja sau se lasa cu coaja si se taie felii sau cubulete.
Ceapa se spala si se toaca. Se pune putin ulei intr-un castron, se adauga cimbrul taiat marunt sau faramat, maslinele si piperul. Se amesteca totul si se lasa deoparte timp de zece minute.
Se pun legumele intr-un castron, se adauga sarea, piperul, sucul de lamaie, maslinele si sosul in care au stat.
Se amesteca totul, se presara nucsoara si se lasa la rece pentru 20 de minute.
In salata se poate adauga si marar.
|