Salată de mazăre
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 450 g boabe de mazăre, 4 căței de usturoi, 1/2 lămîie confiată în ulei, 4 linguri untdelemn, 1 lingură oțet, 2 prize de chimen măcinat, 1 priză boia, sare, piper.
Mod de preparare: Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i în două pe lung. Încingeți uleiul într-o cratiță și puneți usturoiul să se prăjească încet, circa 5 minute, fără să devină maroniu. Turnați peste el 300 ml de apă, sărați, piperați și lăsați-l să dea în clocot.
Adăugați lămîia confiată tăiată bucăți, chimenul, boiaua și oțetul, încorporați mazărea și lăsați să fiarbă încet. Serviți-o calduță.
Atenție: pentru a confia lămîia, ștergeți-o și lăsați-o în ulei de măsline (s-o acopere) cel puțin 24 de ore.
|