Salată de midii
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 25 midii, 1 pahar vin, 1 ceapă, 1 morcov, 2 cartofi, 2 castraveți, 2 linguri maioneză, sare, piper boabe și măcinat, 3 căței de usturoi, lămâie.
Mod de preparare: Se pun midiile la fiert în apă cu vin, ceapa tocată, morcov tăiat cubulețe, sare și piper boabe. Se continuă fierberea până când midiile încep să se deschidă. Se păstrează doar midiile, li se scoate carnea și se taie mărunt.
Cartofii fierți se taie cubulețe și se amestecă împreună cu castraveții decojiți tăiați cubulețe. Se adaugă midiile, maioneza, usturoiul pisat și se omogenizează. Se sărează și se piperează, după gust.
Se servește cu lămâie.
|