Salată de orez cu ciocănele de pui
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 12 ciocanele de pui (partea inferioara a piciorului), 300 g orez cu bobul lung, 1 castravete, putin sofran (pentru culoare), 2 linguri praf de curry, 4 linguri sos de curry. Pentru sos: 1 rosie, 1 ceapa alba, 1 catel de usturoi, 1/2 legatura patrunjel, 2 linguri ulei, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingurita otet de vin, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: Fierbeti orezul in apa multa, cu sare, in care ati pus si sofranul. Intre timp, preparati sosul: opariti rosia, curatati-o de pielita si de seminte (prin presare) si taiati-o marunt. Puneti-o intr-un castron, impreuna cu ghimbirul ras, ceapa si usturoiul curatate si tocate. Adaugati 6 linguri de apa clocotita, uleiul, zeama de lamaie, otetul, patrunjelul taiat cu foarfeca, sarea si piperul si amestecati bine. Incingeti cuptorul la 180°C. Scurgeti orezul fiert si amestecati-l imediat cu sosul preparat anterior, adaugand si praful de curry. Ungeti ciocanelele de pui cu sos de curry (pe toate partile), asezati-le pe o tava, dati-le 30 de minute la cuptor sa se patrunda, si lasati-le apoi sa se raceasca. Curatati castravetele (lasand si putina coaja), taiati-l rondele si pe urma bastonase si incorporati-l in salata de orez.
Asezati ciocanelele de pui peste salata si serviti-o rece, dar nu de la gheata.
|