Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de orez cu curry
Rețetă tradițională din India
Rețetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 1 ceapa taiata marunt, 1 catel de usturoi pisat, 3 1/4 cani de apa, 1 1/2 ceasca orez brun cu bobul lung, 1 lingura praf de curry, 1 varf de lingurita piper alb, 2 cesti broccoli taiat buchetele mici, 1 legatura de praz taiat bucatele, 2 rosii mari taiate cubulete.
Sos: 1 lingura de apa, 1 lingura sos de soia, 1 lingura otet alb de vin.

Mod de preparare: Pune ceapa si usturoiul intr-o cratita, cu ¼ ceasca de apa. Lasa sa fiarba 5 minute, sau pana cand se inmoaie ceapa, amestecand incet. Adauga apoi orezul, restul de apa, praful de curry si piperul. Amesteca. Cand incepe sa fiarba, redu focul la minim, acopera cu un capac si lasa 45 de minute. Intre timp, fierbe broccoli intr-o cantitate mica de apa, sau in aburi, amestecand ocazional, pana cand se inmoaie putin, nu mai mult de 5 minute. Ia buchetelele de pe foc si pune-le intr-o sita, la scurs. In momentul in care orezul este gata, ia vasul de pe foc si mai lasa 15 minute, fara sa amesteci. Apoi adauga broccoli, prazul si rosiile, amestecand foarte usor. Combina ingredientele pentru sos, toarne-le deasupra si mai amesteca o data.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.