Salată de ouă cu brânză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 6 ouă fierte, 300 g cașcaval, 100 g smântână proaspătă, 100 g frișcă, 2 cepe de arpagic, 1 pumn de frunzulițe de busuioc, 1 măr mare, 1 linguriță de suc de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: Curățați ouăle de coajă, lăsați-le în apă rece, apoi cojiți-le. Tăiați cascavalul în felii subțiri, apoi încă o dată în două sau în patru, pentru a obține dreptunghiuri sau romburi. Curățați arpagicul și tăiați-l în feliuțe subțiri. Curățați mărul, scoateți-i căsuța cu sâmburi, apoi dați-l pe răzătoarea mare. Amestecați-l cu sucul de lămâie. Amestecați smântâna cu frișca, sărați-le (în funcție de cât de sărat este cașcavalul) și piperați-le din abundență. Amestecați sosul cu arpagicul și frunzele rupte de busuioc.
Tăiați ouăle în rondele subțiri și așezați-le pe un platou. Sărați-le bine. Puneți apoi un rând de cașcaval, unul de mere, unul de smântână cu arpagic.
Turnați deasupra smântâna rămasă și decorați salata cu o frunzuliță de mentă.
|