Salată de ouă cu costiță și sparanghel
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 ouă, 100 g costiță, 2 linguri oțet, 8 fire de sparanghel, 200 g roșii, 100 g frunze mici de spanac.
Mod de preparare: Într-un vas cu apă rece, puneți 4 ouă și fierbeți la foc mic timp de 6 minute.
Scurgeți de apă și țineți ouăle sub jet de apă rece. Curățați-le de coajă și tăiați-le în jumătate, pe lungime. Prăjiți, timp de 5 minute, 100 g costiță tăiată felii. Stingeți cu 2 linguri de oțet din vin alb. Fierbeți în apă cu sare 8 fire de sparanghel timp de 2 minute.
Împărțiți 100 g frunze mici de spanac și 200 g roșii în patru boluri. Adăugați sparanghelul, costița și sosul din vas și puneți deasupra cîte un ou tăiat. Presărați piper negru proaspăt măcinat și serviți.
|