Salată de ouă cu roșii și ridichi
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 7 ouă fierte tari, 8 roșii, 1 castravete, 2 linguri pătrunjel tocat, maioneză din 2 ouă, 75 g brînză telemea, 2 lingurițe smîntînă, o salată verde, ridichi, sare, piper.
Mod de preparare: Se opăresc roșiile cu apă clocotită și se curăță de pielițe. Se taie capacul fiecărei roșii și se curăță miezul cu o linguriță. Se sărează ușor și se răstoarnă ca să se scurgă. Se toacă castraveciorul, se amestecă cu 2 ouă zdrobite cu furculița, cu pătrunjel tocat și cu 2 linguri de maioneză. Se pune sarea și piperul. Se umplu roșiile cu acest preparat. Se acoperă un platou cu foi de salată și se așează roșiile.
Separat, se amestecă brînza cu smîntîna. Se înconjoară roșiile cu acest amestec. În mijlocul fiecărei roșii se pune un vîrf de albuș fiert.
Pe marginea platoului, se aranjează felii de ou garnisite cu cîte o ridiche. Restul maionezei se servește alături, în sosieră.
|