Salată de ouă cu sos picant
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 oua, 2 salate de laptuci, 4 fire ceapa verde, o legatura ridichi de luna, 4 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamiie sau otet, 2 linguri mustar, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Ouale se fierb tari, se pun in apa rece, sa se poata decoji mai usor, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in sferturi. Salata de laptuci se desface foaie cu foaie si se spala in cit mai multe ape ca sa se inlature orice urma de murdarie. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati de 1-2 cm. Ridichile de luna se curata de frunze si codite, se spala bine si se pun sa se scurga pe un servet curat. Separat, intr-o farfurie se prepara un sos picant : se amesteca mustarul cu uleiul, sarea si piperul, subtiindu-se totul cu zeama de lamiie sau otet. Se ia apoi o salatiera, se aranjeaza de jur imprejur si la fundul ei foi de salata de laptuci, peste care se pun sferturile de oua, ceapa si ridichile. Deasupra se toarna sosul picant de mustar.
Se serveste imediat la masa pentru a nu se vesteji salata si ridichile.
|