Salată de piersici și mandarine din compot
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru 10 portii: 750 g piersici din compot, 400 ml sirop din compot, 250 g mandarine din compot, 200 g zahar, 100 g lamîie, 100 ml coniac sau rom, 50 ml lichior de portocale, 300 g frisca, 20 g pudră de cacao.
Mod de preparare: Se stoarce lamaia si sucul se amesteca cu siropul ramas de la compotul de piersici, piersicile din compot se taie in felii subtiri, se amesteca cu mandarinele, de asemenea taiate felii subtiri, cu siropul pregatit, si se impart in portii egale in cupele pregatite. Se stropesc cu coniacul (romul) si lichiorul. Se decoreaza cu frisca si se pudreaza deasupra cu cacao. Se pastreaza la rece inainte de servire. Se poate prepara si fara alcool.
|