Salată de portocale și sfeclă roșie
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 sfecle coapte (sau fierte), 2 portocale, 4 căței de usturoi, 4 linguri ulei, 2 linguri oțet, 1 linguriță semințe de chimen, 1 linguriță boia, 1 vîrf de cuțit praf de chili, sare, piper.
Mod de preparare: Curățați sfeclele, tăiați-le felii subtiri și așezați-le pe un platou sau pe farfuriile în care serviți salata.
Curățați portocalele și desfaceți-le în bucăți.
Puneți pe foc mic, într-o crăticioară, uleiul, cățeii de usturoi (necurățați), chimenul, boiaua și praful de chili și lăsați-le să se încingă, după care adăugați sare și piper.
Turnați apoi oțetul și, cînd s-a încălzit și el, vărsați sosul astfel preparat peste feliile de sfeclă.
Așezați deasupra bucățile de portocală și serviți salata imediat.
|