Salată de praz cu ouă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 600 g praz, 4 ouă.
Pentru sosul vinegretă: 2,5 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet aromat, 1 linguriță muștar (nu prea fin), 1 vîrf de cuțit zahăr, sare, piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare: Se curăță prazul și se îndepărtează părțile de culoare verde închis. Se spală, se taie rondele groase de 1/2 cm, se fierbe 4 minute din momentul în care începe să clocotească apa și se lasă să se scurgă. Se fierb ouăle circa 6 minute (să fie moi), se țin sub jetul de apă rece și se curăță de coajă.
Pentru vinegretă: se amestecă toate ingredientele și se toarnă peste rondelele de praz (călduțe).
Se pune salata în farfurii adînci, iar deasupra se așează ouăle fierte întregi.
|