Salată de praz cu somon afumat
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 200 g praz (fara partile verzi), 150 g somon afumat (felii), 1 lamaie, 2 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: Se taie feliile de somon în fășii late de 2 cm. Se curăță prazul, se taie în două pe lung, se spală și se șterge cu un șervet. Se taie fiecare jumătate mai întîi bucăți de grosimea unui deget, apoi fîșii subțiri. Lămîia se spală în apă fierbinte, i se îndepărtează coaja cu un cuțit foarte ascuțit (ca să fie cît mai subțire) și se stoarce. Jumătate din coajă se taie bastonașe. Se amestecă toate ingredientele, se sărează, se piperează și se lasă cel puțin o oră să se pătrundă.
|